Oplossing

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de verspreiding van micro-organismen (bacteriën, virussen en schimmels) worden overgebracht door de handen. Hierdoor blijven micro-organismen zitten op contactoppervlakken. Contactoppervlakken zijn objecten die wij met de hand aanraken zoals, deurklinken, duwplaten kranen enz. De micro-organismen op deze objecten kunnen soms wel tot maanden overleven. Elk volgend persoon die deze objecten zal aanraken zal de micro-organismen op zijn hand opnemen. Om de verspreiding van micro-organismen tegen te gaan is het van groot belang dat de contactoppervlakken goed schoon blijven. Alhoewel het niet praktisch is om elk object na elke aanraking te desinfecteren heeft Coppat toch wel een oplossing ontwikkeld om de contactoppervlakken zelfreinigend te maken.

Antimicrobiële coatings

Coppat heeft als eerste in Europa een unieke coating ontwikkeld van antimicrobiëel koper in samenwerking met haar partners. Dit team bestaat uit gekwalificeerde ingenieurs en microbiologen, die voor de onderzoek en ontwikkeling zorg hebben gedragen.

Antimicrobiëel koper zorgt ervoor dat micro-organismen niet kunnen overleven op het oppervlak. De bacteriën, virussen en schimmels die in contact komen met antimicrobiëel koper breken dus af.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op.